Varför Afoot?

Barfotakänsla

Afoot - som i det mest basala för människan. Att ta sig fram till fots så som vi evolutionärt är skapade - barfota! Våra skor är så nära barfota du kan komma - men samtidigt skyddar de fötterna från sten och annat som kan göra ont och skada fotsulorna. Att få låta fötterna arbeta fritt är en enorm frihetskänsla!

Naturlig rörelse och bättre biomekanik

Våra skor är tillverkade med fötternas och i sin tur kroppens naturliga funktion i fokus. Det härliga med alla våra skor är att de är tunna och formbara tack vare att de inte har någon läst eller ens någon överdel som begränsar fötternas rörelsefrihet. Fötterna kan på så vis arbeta fritt, naturligt och får maximal feedback från underlaget. Det ger förutsättningar till bättre balans, hållning och ett naturligare och hälsosammare rörelsemönster!

Passar alla fötter

Alla våra sandaler kan knytas och justeras fritt så att de passar varje fot. Dessutom specialtillverkas våra öppna sandaler utifrån dina unika fötter om du önskar. Därför passar våra skor alla storlekar och former på fötter. Stora som små, smala som breda, platta som höga.

Hållbarhet och miljö

När du köper ett par Afoot bidrar du till en bättre miljö och hälsa för dig själv och framtida generationer. Vi tillverkar våra skor av naturliga material som läder, hampa, bomull, metall och bivax. Sådana material som skor har bestått av sedan urminnes tider. Dessutom ställer vi extra höga krav på att de ska vara sjyst producerade och väljer så långt det går ekologiska, miljövänliga, närproducerade och rättvist producerade material. Vi vill undvika giftiga kemikalier som både har påverkan på hälsan och som skadar naturen. Syntetiska och konventionella material förgiftar miljön och är beroende av en fortsatt olje- och kemikalieindustri, något som negativt påverkar både oss användare direkt och miljön i stort. Därför är valet att sträva efter hållbara och hälsosamma material självklart för oss!

Kulturarv

Det är från historien och från de kulturer som har bevarat gamla hantverkstraditioner vi hittar vår inspiration. Järnålderssandaler och huaraches är exempel på biomekaniskt funktionella och naturliga skor som funnits lång tid och som vi vill uppvärdera.

Jordning

Människan har under hela sin evolution haft en nära kontakt med naturen. Det är något vi tror är viktigt för välbefinnande på många olika plan - inte minst för att hålla sig jordad! Läder som våra sulor består av har en ledande förmåga som gör att du håller kontakten med jordens naturliga energifält - du jordas. Forskning har visat att jordning har en antiinflammatorisk effekt och bidrar till allmän hälsa och välmående.

Helhet

Vår vision är att kunna bidra till medvetenhet kring miljö och hälsa. Vi tycker att det viktigt att se den sammankoppling vi har med naturen. För oss hör respekten för sig själv och prioriteringen av sin hälsa ihop med att ha respekt för naturen. Att exploatera naturresurser med försiktighet och medvetenhet. Och undvika skada naturen med giftiga ämnen. När vi förstör naturen, förstör vi oss själva. När vi tar väl hand om oss själva, då blomstrar naturen!

 
När du köper dina skor hos oss investerar du i din hälsa
och bidrar till att stötta en hållbar framtid.

Hem    |    Modeller    |    Accessoarer/Dekorationer    |    Lädervård    |    Sandalguide    |    FAQ    |    Storleksguide
Fotritning/Fotmätning    |    Skötselråd    |    Jordning    |    Naturlig rörelse
 How-To    |    Beställning    |    Kontakt